Mina nya glasögon

I fredags var jag i Stockholm och hämtade mina nya glasögon. Jag har aldrig haft glasögon förut men eftersom jag märkt att min syn blivit sämre på längre avståd gissade jag på att jag kanske behövde ett par. Det är svårt för mig att läsa skyltarna i t-banan och stationsklockorna även på relativt korta avstånd.

Så jag gjorde ett syntest förra veckan på BlicOptik i Solna Centrum. Där finns det en jättestor galleria som heter Solna Torg där butiken ligger. Enligt syntestet ser jag såpass dåligt att jag precis måste ha på mig glasögon när jag kör bil. Men tur då att jag inte har varken bil eller körkort.

Optikerbutiker är jobbiga tycker jag. Det fanns alldeles för många olika fina glasögonmodeller att välja mellan. Tillslut valde jag två stycken par eftersom butiken hade ett erbjudande där man fick köpa två stycken för samma pris som ett. Det ena paret var ett par svarta kantiga glasögon med två millimeter tjocka bågar runt glasen. Jag tyckte de var snygga eftersom bågarna passade bra och eftersom underkanten på glasögonen var i silver. Dessutom var det extremt svårt att hitta glasögon som jag inte tyckte var för breda.

Det andra paret var också svarta fast med ultratunna böjbara skalmar. Jag tycker inte att de var lika snygga som det första paret men optikern som hette Stephanie och som hjälpte mig med smakråd tyckte de var snyggare.

Det är fan svårt att veta tycker jag vilka glasögon som är snygga. Eftersom de sitter precis mitt i ansiktet vill man ju att de ska vara så fina som möjligt. Men samtidigt tänker man inte ofta på hur de ska se ut. Tänk om de reflekterar ljuset på ett sådant sätt att ögonen ser extra små ut? Då ser det ut som om man har grisögon och det är inte bra. Kanske gör för breda och mörka bågar att man ser sur ut? Ungefär som ett extra par ögonbryn. Det är heller inte bra.

Enligt Amanda såg jag sur ut i de glasögonen som Stephanie tyckte bäst om. Det kanske stämmer, men hur kan man se det? Som tur är behöver jag inte ha på mig glasögonen jämt, utan endast när jag ska titta på TV, bio eller liknande. Det kommer nog att ta lång tid att vänja sig vid dem. :(

Positivt att de fungerar som de ska iallafall. Tydligen har världen en massa detaljer som jag aldrig tidigare lagt märke till. Allting är extremt skarpt och jag kan se folks ansikten på myckte längre håll än jag kunde innan. Speciellt att titta rakt ner i backen är intressant. Eftersom bilden är extremt skarp känns det som om marken är mycket närmare än vad den egentligen är.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Bloggarkiv